Lär dig koda bloggdesign - Vad betyder allt?

Från och med nu kommer jag att börja ge ut bloggdesigntips på hur man gör olika saker på sin blogg. Glöm inte att ni gärna kan föreslå vad för saker som ni vill lära er.
 

För att kunna göra detta, så måste jag först se till att alla förstår vad allt i Stil- och Kodmall betyder.

Stilmall - Det är här alla CSS koder finns, alltså här bestämmer du färg, storlek, typsnitt och liknande.
Kodmallar(start-, inlägg-, kategori- och arkivsida) - Här finns alla HTML koder, här lägger du in allt i din design och bestämmer vart allt ska ligga och vad det ska stå.
 
Eftersom det redan finns så väldigt många människor därute som redan gått igenom vad allt i mallarna betyder (och som dessutom förklarar bättre än vad jag skulle ha gjort) så tänker jag faktist länka till ett annat inlägg på en annan blogg. Framöver så kommer jag nog att förklara saker själv, men just detta kan faktist någon annan förklara lika bra.
 

Happy Halloween!

Jag får ta och önska er alla en mysig Halloween. Själv så ska jag nog spela lite SSO och sedan mysa lite med Halloweenmiddag och ett årligt besök till där min släkt är begraven.
 
 

Redo för Halloween

Åhh jag är så sjukt taggad inför dagens uppdatering! Jag älskade halloweenuppdateringen förra året. Det är verkligen härligt att SSO-teamet lägger ner så mycket arbette genom att pynta Jorvik vid alla högtider. Själva spökena är jag kanske inte så himla förväntansfull över. Tycker att det är så jobbigt att leta reda på alla, dock så har jag Lily i år, som ska leta med mig. Pumpajakten, eller vad den kallas, och halloweenkläderna och utrustningen är jag jättetaggad för. Älskar verkligen och samla på mig massa temakläder, speciellt med tanke på att jag inte har en enda sak kvar från halloween förra året. Men vi får hoppas på att det kommer några rejält coola grejer nu i eftermiddag.
Halloween i Jorvik!
Nu är det bara och vänta på att servrarna ska öppna!

Levlande och mysigt kompisfika

Det var ju nästan 100 år sedan jag spelade SSO, eller det känns som det iaf. Men idag så loggade både jag och Lily in och tog en lång levlingsrunda (där hon även gjorde en klubb, Pluto Professors, varav bara vi två är med). Vi sprang även runt och gjorde lite dagliga och försökte oss på fisket, vilket är mycket mer intressant om man tävlar om vem som blir klar först. Men för övrigt så blev jag äntligen beundrad med Sunfield gården, även om jag ännu inte är i level 16, vilket stör mig. Nu är det bara att kämpa med fisket och hoppas på det bästa.
 
Jo, angående den där "Bloggdesigntips" saken som jag pratat om, så har jag äntligen börjat fila lite på den idén så troligtvis så kommer det första inlägget dyka upp någon gång under veckan.

Massa roligheter!

Nu är det höstlov för de flesta där ute, vilket är så jäkla härligt. Speciellt för mig då det är så himla härligt att slippa lägga en enda tanke på skolan för tillfället. Det har varit så många uppgifter och läxor förra vecka, speciellt efter att vi praoade vecka 42. 
 
Annat roligt är att bloggen fyller hela 1 år idag! Det har varit många pauser, några korta och några långa, men även tider då jag brunnit för bloggandet. Tänk vad snabbt tiden går. Detta har varit ett härlig år och jag hoppas att bloggen blir kvar i åtmindstone ett år till! Med detta vill jag även säga att denna gång så ska jag verkligen lägga ner mitt yttersta till att försöka få upp åtmindstone några inlägg i veckan här på bloggen. Det har varit trögt på sistone, men jag tycker det är onödigt att blogga om jag helt enkelt inte vill lägga min tid på det för tillfället. Känner dock nu att intresset börjar komma tillbaka.
Detta ska firas med lite throwback i arkivet

 
Under detta år har jag lärt känna många människor, varit med i mängder av klubbar och framförallt, hunnit byta hårstilar så det räcker och blir över. Ett helt fantastiskt år...

Höststämning

Måste bara säga att jag älskar tröjan som kom i veckans uppdatering...

Hetsiga veckor

Ni anar inte hur hetsiga de senaste veckorna har varit. Jag hade ju planerat att börja blogga igen redan förra veckan, men det sket sig ju direkt.
Just nu så har skolan kommit in i den perioden då exakt varenda ämne ska ha prov/inlämningsuppgifter. Jag var även sjuk nästan en hel vecka vilket resulterar i att jag stressar sönder just nu när det kommer till skolarbete. Imorgon bitti har jag faktist ett SO prov om val/hur Sverige styrs och för att vara ärlig så har jag inte orkar plugga något ännu.
För övrigt så jobbar vi på en Engelska uppgift i skolan där hela klassen har fått läsa Frankenstein i form av grafisk novell och att vi nu ordnar en rättegång där vi ska bestämma om Victor eller hans monster är skyldiga för brotten. Min grupp filmar in hela talet och då fick ju jag självklart spela monstret,vilket resulterat i att jag nu sitter med grönmålat ansikte. Suck, nu ska bara all den film redigeras.

Ehh?

Händer detta bara mig?