Bloggutmaning dag 4 - Min historia med Star Stable

Okej, så det hela började med Polluxklubben. Jag var runt 6-7 år gammal, jag var en hästgalen tjej som prenumererade på en hästbokklubb. Där släpptes alltså de så kallade Star Stable PC-spelen. Jag var som besatt vid första gången jag spelade. Dock var jag väldigt liten (enligt mig, no offence till er), jag förstod inte texten eller handlingen så bra. Jag sprang mest bara runt i området och klickade mig igenom uppdrag som pappa fick läsa för mig. Inte la jag ner tid och tanke på hela storyn och området, för mig så betydde det lika mycket som vilket spel som helst. Jag har ju aldrig spelat SSL, jag hade ingen aning om någon helt fantastisk spelstory. Intresset för dessa spel dog ut efter ett tag, jag hade massor av andra spel att spela (t.ex. Barbiespel och liknande)...
 
Min syster är 5 år äldre än mig och var ett bra tag medlem i Polluxklubbens "systerklubb" TL-Klubben. Det var alltså en liknande bokklubb men denna var istället för hästinriktad mer tjejinriktad. Dock fick man ungefär likadana saker i båda klubbarna, bara i andra färger. Där släpptes också ett nytt spel, nämligen Star Academy. Ett sång och dansspel mycket likt Dance Dance Revolution med lite uppdrag liknande de i SS därimellan. Detta spelet spelade jag också ett tag, när jag fick med tanke på att min syster är väldigt självisk och strikt när det kommer till att äga saker. Precis som med SS så förstod jag oftast inte vad som stod i uppdragen och jag trodde som tidigare att språken i spelen var ett riktigt språk (t.ex. som jag absolut inte förstod). Pappa fick alltså ännu en gång hoppa in som översättare åt mig. Men när han inte hade tid så var det ju nästan menlöst att spela spelet. Man måste kunna läsa i uppdragen för att förstå vart man ska gå och vad man ska göra. Så detta spel blev också bortglömt.
 
Några år senare, nämligen 2013, följde jag och min bästa vän med en annan kompis hem. Då vi klev in i köket fick jag syn på kompisens lillasyster som satt och spelade ett hästspel samtidigt som hon chattade med några andra. Några dagar senare så satt jag och min bästa vän hemma hos henne i hennes soffa samtidigt som även hennes lillasyster spelade samma hästspel. Då satt jag där ett tag tills jag var tvungen och fråga vad det var för spel. Hon svarade, "Star stable!". Då utbrast jag högt att "nämen det där spelet spelade ju jag när jag var liten!". Man kan på ett sätt inte tro vad fel jag hade. Några dagar senare satt jag alltså där, den 19 Juni, med hemsidan framme och skapade min spelkaraktär. Där väcktes återigen mitt intresse för dessa spel och sedan dess, även om jag haft mina pauser, så har jag varit fast.
Namn:
Kom ihåg mig??

E-postadress: (publiceras ej)

Din blogg/URL:

Din kommentar:

Trackback